Εξετάσεις Μελισσών

BEE_FLOWER_1Από το επιστημονικό προσωπικό μας πραγματοποιούνται υπεύθυνα όλες οι εξετάσεις που αφορούν το μελισσοκομείο (βασίλισσες, μέλισσες, γόνος) για την έγκαιρη διάγνωση και αποτελεσματική θεραπεία των ασθενειών.

Με την ολοκληρωμένη σειρά των προϊόντων μας μπορούμε να σας εξυπηρετήσουμε υπεύθυνα, ώστε να έχετε πάντα τα μελίσσια που θέλετε.  Αρκεί μόνο να συνεργάζεστε μαζί μας και να ακολουθείτε τις οδηγίες του επιστημονικού μας προσωπικού στέλνοντας του τα δείγματα που θα σας  ζητηθούν  για να τα εξετάσουν, με κάποια εταιρεία ταχυμεταφοράς ώστε να σας υποδεικνύουν αυτά που ακριβώς χρειάζεστε,  οπότε δεν κάνετε άσκοπα έξοδα η χειρισμούς και επιτυγχάνετε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Πάνω στην συσκευασία των δειγμάτων θα πρέπει οπωσδήποτε να αναγράφονται πλήρως τα στοιχεία σας και όλα τα τηλέφωνα επικοινωνίας.

Τα δείγματα συλλέγονται ως εξής:

1.   Για εξέταση μελισσών

Συλλέγετε δύο(2) έως τρεις(3) μέλισσες από την είσοδο  της κυψέλης και κυρίως από τα πιο αδύνατα και προβληματικά μελίσσια σας περίπου από δέκα (10) μελισσοσμήνη και τις βάζετε  σε ένα διάτρητο δοχείο (βάζο). Επιπλέον τοποθετείται στο βάζο και όσες μέλισσες παρατηρήσετε ότι δεν έχουν σωστή συμπεριφορά στην είσοδο της κυψέλης.

2.   Για εξέταση γόνου

Τοποθετείτε σε δοχείο κομμάτι γόνου ή ολόκληρο το τελάρο στο οποίο παρατηρείτε  τρύπες ή καθισμένο το σκέπασμά του ή βλέπετε το γόνο διάσπαρτο (τουλάχιστον ένα από τα ανωτέρω)

3.   Για μελισσοσμήνη που είναι σε διαφορετικές περιοχές (μελισσοκομεία) χρειάζονται ξεχωριστά δείγματα, ένα για κάθε διαφορετική περιοχή (μελισσοκομείο). Τα δοχεία των μελισσών και του γόνου τοποθετούνται σε ένα κιβώτιο και αποστέλλονται στην ταχυδρομική μας διεύθυνση