Q-Protein 1Κg (93414)

1.23

Στερεή τροφή (Γυρεόπιτα με υποκατάστατο γύρης)
Θεραπεία ασθενειών: Βαρρόα και Νοζεμίαση
Διατίθεται σε σακουλάκια του 1 kg και συσκευάζεται σε κιβώτιο των 24 τεμαχίων
Στην τιμή περιλαμβάνονται τα μεταφορικά μέχρι την Αθήνα και δεν περιλαμβάνεται ο Φ.Π.Α (13%)

Περιγραφή

H τροφή  Q–PROTEIN (93414)  είναι πλήρης και ισορροπημένη μελισσοτροφή σε μορφή πίτας ( καλή γυρεόπιτα με  καλό υποκατάστατο γύρης,  πλούσια σε βιταμίνες και ιχνοστοιχεία). Συντηρεί πολύ καλά τα μελίσσια σας και αυξάνει τον πληθυσμό τους  ενώ ταυτόχρονα τα θεραπεύει από τη βαρρόα και τη νοζεμίαση.  Η τροφή αυτή, αν  υπάρχει έστω και λίγη γύρη στο εξωτερικό περιβάλλον,  μετά τις πρώτες ημέρες δημιουργεί έντονη ανάπτυξη των μελισσοσμηνών, αρκεί να υπάρχουν και οι υπόλοιπες προϋποθέσεις που χρειάζεται το μελίσσι για να δημιουργήσει γόνο (π.χ. νέκταρ ή διεγερτική τροφοδοσία κ.α.). Με την τροφή αυτή  πρέπει  να ταΐζετε τα μελίσσια σας για 40 συνεχόμενες μέρες για να έχετε σίγουρα μία πολύ αποτελεσματική αντιμετώπιση της βαρρόας,  ακόμα καλύτερη και από οποιοδήποτε  φαρμακευτικό σκεύασμα,  όσο ακριβό και αν είναι αυτό.
Όσο αφορά τη νοζεμίαση,  η θεραπεία ολοκληρώνεται μέσα σε 30 ημέρες.

Πλεονεκτήματα σε σχέση με φάρμακα

Επιστημονικά προσωπικά πειράματα 8 χρόνων, έδειξαν πως η αποτελεσματικότητα της  Q–PROTEIN (93414)  όσο αφορά τη θεραπεία της βαρρόας και της νοζεμίασης είναι καλύτερη  από τη χρήση φαρμάκων (με ή χωρίς τοξικές ουσίες).

Η τροφή αυτή πλεονεκτεί σε σχέση με άλλα φαρμακευτικά σκευάσματα της αγοράς, γιατί:

  • δεν ενοχλούνται τα μελίσσια σας
  • εφαρμόζεται όλες τις εποχές του έτους(ακόμα και όταν υπάρχει γόνος στα μελίσσια, με εξίσου καλά αποτελέσματα)
  • δεν επηρεάζει αρνητικά τη βασίλισσα
  • έχει μικρότερο κόστος
  • δεν περιέχει καμία τοξική ουσία

Όσο περίεργα και απίστευτα σας φαίνονται  τα ανωτέρω,  μία δοκιμή σε 10 μελίσσια σας, σίγουρα θα σας πείσει (αρκεί να εφαρμοστούν κατά γράμμα οι οδηγίες χρήσης).

Οικονομικά Οφέλη
(σε σχέση με τη χρήση φαρμάκων και σε συνδυασμό με άλλες τροφές)

Η τροφή αυτή κοστίζει μόλις 1,23 € το κιλό χωρίς Φ.Π.Α., ενώ μία απλή γυρεόπιτα του εμπορίου, κοστίζει περίπου από 1,2 – 2,2 € το κιλό χωρίς Φ.Π.Α.  Δηλαδή πληρώνοντας ίσως και λιγότερο εξασφαλίζετε την υγεία, τη σίγουρη και γρήγορη ανάπτυξη των μελισοσμηνών, ενώ ταυτόχρονα γίνεται θεραπεία για βαρρόα και νοζεμίαση  (οι οποίες  είναι από τις σοβαρότερες ασθένειες της Ελληνικής μελισσοκομίας).  Μία πάρα πολύ απλή τροφή (που δεν είναι γυρεόπιτα) κοστίζει περίπου 1 €.

Για την αντιμετώπιση της  βαρρόας και της  νοζεμίασης, για παράδειγμα, σε ένα δεκάρι μελίσσι, αν χρησιμοποιήσετε αυτή την τροφή, θα ξοδέψετε συνολικά 6-8 € (ταΐζοντας για 40 ημέρες) , ενώ αν χρησιμοποιήσετε φάρμακα (εγκεκριμένα ή μη) θα ξοδέψετε μόνο για φάρμακα αντίστοιχα 6-12 € για τα εγκεκριμένα και πάνω από 5 € για τα μη εγκεκριμένα (με πιθανότητα στη δεύτερη περίπτωση να μολύνετε την κυψέλη σας και τα προϊόντα της).

Τελικά η τροφή αυτή είναι  πολύ οικονομικότερη,  αν συνυπολογίσετε ότι μαζί με τη θεραπεία ταυτόχρονα  αναπτύσσει τα μελισσοσμήνη σας , καθώς είναι και μία καλή ποιοτικά γυρεόπιτα.
Θα πρέπει να υπολογίσετε, ότι  χρησιμοποιώντας φάρμακα ή άλλα σκευάσματα θα  χρειαστεί  να ξοδέψετε επιπλέον 4-7 € για τάισμα και ανάπτυξη και συνολικά μαζί με τη θεραπεία  9-19 €, έναντι του κόστους των 6-8 € του δικού μας διατροφικού –θεραπευτικού σχήματος.

Συνιστούμε να  συγκρίνετε την τροφή αυτή με τα υπόλοιπα σκευάσματα γυρεόπιτας η πίτας που κυκλοφορούν στην αγορά (ίσης αξίας),  παρατηρώντας ταυτόχρονα και τα πόσα πλαίσια πληθυσμού έχετε επιπλέον στο τέλος της θεραπείας.

Έτσι αν αναλογιστείτε ότι κάθε πλαίσιο μελισσών κοστίζει 10 €, θα καταλάβετε  ότι  η τροφή αυτή όχι απλά είναι πολύ οικονομική  αλλά σας παρέχει επιπλέον εισόδημα, αφού ο νέος και υγιής πλέον  πληθυσμός, θα σας φέρει περισσότερο μέλι ή άλλα προϊόντα που συλλέγετε από τη μέλισσα.

Προσοχή

Συμβουλεύουμε, ότι για να ξεκινήσετε μια θεραπεία για νοζεμίαση  , θα πρέπει πρώτα να έχει προηγηθεί εργαστηριακή εξέταση των μελισσών σας, για να είστε σίγουροι ότι πράγματι υπάρχει νοζεμίαση στο μελισσοκομείο σας.  (Αυτό βέβαια ισχύει και για οποιαδήποτε  άλλη ασθένεια δεν είναι εύκολα ορατή ).

Επισημαίνουμε, ότι όσο αφορά τη νοζεμίαση υπήρχαν ελάχιστες περιπτώσεις που σε πειράματα που κάναμε σε όλη την Ελλάδα, τα θεραπευτικά αποτελέσματα δεν ήταν ικανοποιητικά (βάση των δικών μας προσδοκιών) , λόγω αστάθμητων παραγόντων.

Οι σημαντικότεροι  αυτοί παράγοντες που έχουμε εντοπίσει  είναι: η ύπαρξη εντός των κυψελών μεγάλης ποσότητας μολυσμένου μελιού ή γύρης, καθώς και η ύπαρξη γειτονικών μελισσοσμηνών,  που  νοσούν σε πολύ έντονο βαθμό (δεν γίνεται καμία θεραπεία από τον ιδιοκτήτη τους και  χάνονται από τη νοζεμίαση).  Έτσι παρουσιάζεται  το φαινόμενο της επαναμόλυνσης.

 

Εφιστούμε την προσοχή, ότι όσο αφορά τη νοζεμίαση,  μετά τη θεραπεία θα  πρέπει πάντα να γίνεται επανεξέταση των μελισσών, για να σας προστατεύσουμε σε περιπτώσεις που λόγω αστάθμητων παραγόντων που αναφέρθηκαν ανωτέρω ,  δεν επιτευχθεί το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Στην περίπτωση αυτή θα σας δοθούν κατάλληλες συμβουλές από το επιστημονικό μας προσωπικό και για άλλους τρόπους αντιμετώπισης της νοζεμίασης.

Θέλουμε να σας ενημερώσουμε ότι η επανεξέταση των μελισσοσμηνών σας, γίνεται δωρεάν στο δικό μας εργαστήριο (χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν μπορείτε να απευθυνθείτε και σε οποιοδήποτε  άλλο της επιλογής σας).

Οδηγίες Χρήσης

Για να γίνει σωστά η θεραπεία θα πρέπει οπωσδήποτε να βλέπετε ότι τα μελίσσια σας καταναλώνουν τις κάτωθι ποσότητες :
Ένα δεκάρι  μελίσσι πρέπει  να τρώει ένα κιλό σε 7 με 8  ημέρες, δηλαδή χρειάζεται περίπου 5-6 κιλά για τις 40 ημέρες(για θεραπεία βαρρόας), 4 – 5 κιλά για τις 30 μέρες (για θεραπεία νοζεμίασης). (Αν το μελίσσι σας δεν είναι δεκάρι σε πληθυσμό, οι παραπάνω ποσότητες διαμορφώνονται ανάλογα με τον πληθυσμό που διαθέτει το μελίσσι σας.)
Η τοποθέτηση της τροφής αυτής γίνεται ένα ένα κιλό και όχι όλα μαζί (δηλαδή αφού το μελίσσι καταναλώσει το πρώτο κιλό, αμέσως μετά τοποθετούμε το δεύτερο και ούτω καθ’ εξής).

Προσοχή τα  πολύ εξασθενημένα από την ασθένεια μελίσσια, (τα οποία δεν είναι ικανά να καταναλώσουν την επιθυμητή ποσότητα τροφής που αναφέραμε παραπάνω),  καλύτερα είναι να ενισχύονται ταυτόχρονα με σιρόπι και βιταμίνες. Η  θεραπεία τότε, θεωρείται  ότι ξεκινά όταν συνέλθουν και αρχίσουν να καταναλώνουν τις ποσότητες που έχουν αναφερθεί ανωτέρω.

Από κει και ύστερα (συνήθως 6 – 10 μέρες μετά) υπολογίζονται οι 40 ημέρες (για τη βαρρόα) και οι 30 ημέρες (για την νοζεμίαση) που απαιτούνται για την θεραπεία.
Μετά το τέλος της θεραπείας τα μελίσσια  μάλιστα, διατηρούνται καθαρά από τη βαρρόα και τη νοζεμίαση για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα από οποιαδήποτε άλλη θεραπεία, γιατί εκτός από την ίαση της ασθένειας έχουμε ενισχύσει φοβερά την άμυνα των μελισσών, λόγω των άριστων συστατικών της τροφής στις σωστές πάντα αναλογίες.

Σημείωση : όσο αφορά την Νοζεμίαση

Η τροφή αυτή έχει δοκιμαστεί και με ταυτόχρονη χορήγηση θυμόλης σε σιρόπι όπως συστήνει το Α.Π.Θ. (Κύριος Ανδρέας Θρασυβούλου), χωρίς να επηρεάζονται τα θετικά αποτελέσματα της τροφής μας. Προσοχή όμως στη χρήση της θυμόλης γιατί μπορεί να δώσει ένα ιδιαίτερο άρωμα στα μέλια σας αν χορηγηθεί κοντά στη μελιτοπαραγωγή.

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΕΙΝΑΙ
ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ, ΥΓΙΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΓΩΓΙΚΟΤΕΡΑ ΜΕΛΙΣΣΙΑ